Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Evo šta je studentica Azra javno tražila četiri dana prije egzekucije Ranka Eskobara

Nemojte propustiti

“Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 eura”, napisala je Azra Š.

Osumnjičena studentica Azra Š. iz Brčkog, koja je u utorak lišena slobode po međunarodnoj potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, samo četiri dana prije zločina javno tražila stan u Beogradu, piše Kurir.

Ranko Eskobar brutalno je likvidiran na jednoj benzinskoj pumpi kada je kao stalni gost došao u lokal i sjeo da sačeka navodne kupce automobila. Međutim, lažni kupci, tačnije osumnjičeni Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva maskirani, s kapuljačama na glavi i hiruškom maskom preko lica, upali su u objekat, izvadili pištolje i ispalili kišu metaka u Radoševića.

Brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije svi osumnjičeni za ovu likvidaciju su ubrzo lišeni slobode, a među slobode lišenim je i maloljetnica (17) koja je imala svoju ulogu u ovoj likvidaciji, kao i studentica Azra koja je lišenja slobode.

Sudeći prema društvenim mrežama, osumnjičena Azra Š. je 5. marta na jednoj Facebook stranici tražila stan uz određene uslove i cijenu koja bi joj, navodno, najviše odgovarala.

“Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 eura”, napisala je Azra Š.

“Radošević je, kako je dosadašnja istraga pokazala, bio na pumpi bez obezbjeđenja, a da je kupce za skupocjeni automobil čekao upravo na pumpi. Ranko Eskobar je, inače, bio u biznisu s automobilima koje je preprodavao, a od određenih je pravio i automobile sa zatamnjenim staklima, ali i blinde”, podsjeća izvor upoznat sa slučajem.

Ranko Radošević, koji je prošlog četvrtka likvidiran naočigled brojih očevidaca, navodno je označen kao vođa nikšićkog klana, ali i kao blizak saradnik pokojnog šefa škaljaraskog klana Jovana Vukotića koji je, također, brutalno likvidiran 8. septembra prošle godine u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom M. i djetetom.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo