Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Bacila kompjuter vrijedan 200.000 dolara u smeće

Nemojte propustiti

Jedna stanovnica američke savezne države Kalifornije nije znala da baca u smeće računar čija je vrijednost procijenjena na 200.000 dolara, odnijevši u centar za reciklažu “Apple 1”, uređaj sastavljen od samo otprilike 200 dijelova i jedne matične ploče.

Reciklažni centar CBA (Clean Bay Area) je, nakon što je dobio računar, prodao taj uređaj jednom privatnom kolekcionaru za 200.000 dolara, objavljeno je na web portalu mercurynews.com.

S obzirom na to da je praksa CBA da uruči 50 posto dobijenog novčanog iznosa onome ko je dao određen proizvod, ta firma sada traži anonimnu stanovnicu Kalifornije da bi joj uručila ček od 100.000 dolara.

Američka štampa je objavila da se radi o ženi koja se, poslije muževe smrti, uhvatila posla raščišćavanja stvari iz garaže, a među kojima je bio i rijedak informatički uređaj.

Ona se, međutim, nije predstavila kada je predavala stari kompjuter.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo