Petak, 24 ožujka, 2023

Bahata pomoćnica direktora Opće bolnice razriješena dužnosti

Nemojte propustiti

“Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, uputila je duboko izvinjenje pacijentici.

Uposlenica koja je neprimjerenim ponašanjem od petka, 28. februara narušila ugled Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove, saopćeno je danas iz Opće bolnice.

Iz Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” ističu da Disciplinska komisija, koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

“Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu”, poručili su iz Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”.

Podsjećamo, prije nekoliko dana objavljen je video na kojem se vidi kako pomoćnica direktora ‘preko štele’ dogovara termine pregleda i pušta preko reda druge.

Jedna pacijentica je sve snimila mobitelom i proslijedila medijima. Na videosnimku se vidi dama koja se predstavlja kao pomoćnica direktora Ismeta Gavrankapetanovića, koja nakon burne rasprave pokušava oduzeti telefon pacijentici koja već duže vrijeme čeka na pregled kod interniste, endokrinologa i dijabetologa dr. Alme Mujanović-Narančić.

 

“Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, uputila je duboko izvinjenje pacijentici.

“Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata, te će u skladu s takvim opredjeljenjem, prema uposlenici koja je svojim ponašanjem narušila ugled ustanove biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere predvidene važećim propisima. U skladu sa Kodeksom ponašanja i odgovornosti uposlenih. Još jedanput se, u ime svih uposlenih, izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu svih građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, navedeno je tada u saopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Reakcija Refika Lende: HDZ i stranke okupljene oko Trojke pokušavaju ignorirati Ustav i time blokirati imenovanje Vlade FBiH

- Dalje ignorisanje Kluba Bošnjaka i mene kao potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda, izabranog na prijedlog tog Kluba, nije...

Možda vas zanima i ovo