Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Bahato ponašanje: Pogledajte kako policajci u BiH pretječu na punoj liniji

Nemojte propustiti

Svjedoci smo svakodnevnog nepoštivanja saobraćajnih propisa na ulicama u Bosni i Hercegovini, ali ono što posebno pogađa jeste prilično bahato ponašanje vozača službenih i policijskih automobila koji bi trebali služiti kao primjer u državi.

Kako policajci nastavljaju divljati po cestama u našoj zemlji i ugrožavati druge učesnike u saobraćaju dokazuje i video koji nam je poslao naš čitatelj, a na kojem se vidi policijsko vozilo koje pretječe na punoj liniji, tj. na mjestu gdje to nije dozvoljeno.

Video je zabilježen na putu prema planinskom prijevoju Karaula, a kao što možete vidjeti, na vozilu nisu bila uključena rotaciona svijetla, što znači da je napravljen prekršaj.

Inače, prema Zakonu o osnovana bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, pretjecanje ili obilaženje na ulicama koje su obilježenje punom trakom strogo je zabranjeno i kažnjivo, objavio je Dnevni avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo