Subota, 24 srpnja, 2021

Baka (84) krijumčarila novac

Nemojte propustiti

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla otkrili su kod državljanke Švedske čiji su inicijali N.D. /84/ veću količinu neprijavljenog novca prilikom kontrole putnika i ručnog prtljaga na letu za Geteborg.

Kod starice, koja nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prenos novca preko granice, juče je pronađeno 16.450 evra, 49.500 švedskih kruna i 5.150 KM.
Lice i novac su predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Radeći na sprečavanju nezakonitog prometa opojnim drogama, pripadnici Jedinice granične policije Doljani juče su na području graničnog pojasa opštine Ljubuški otkrili zasad od 20 stabljika marihuane visine do metar i po.

Na istom mjestu zatečen je državljanin BiH i Hrvatske čiji su inicijali M.M. /39/ koji je došao da zalije stabljike.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Županije Zapadno-hercegovačke po čijem je nalogu M.M. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Jedinice granične policije Izačić juče su lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali S.E. /32/ nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Bugojno zbog šumske krađe.

Lice je kontrolisano na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Izačić, a predato je službenicima Sudske policije sudova Unsko-sanskog kantona Bihać.

Službenici ove jedinice 3. juna lišili su slobode državljanina Austrije čiji su inicijali R.R. /50/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim bihaćka policija raspisala potragu zbog nanošenja lake tjelesne povrede.

R.R. je predat službenicima Policijske uprave Bihać.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik juče su u 19.55 časova na izlazu iz BiH na graničnom prelazu za pogranični promet Zvornik lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali A.P. /42/, nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud Tuzla zbog dva krivična djela – prevara i teška krađa.

A.P. je predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo