Utorak, 19 listopada, 2021

Bakir Izetbegović iz Srebrenice poslao poruku srpskom narodu

Nemojte propustiti

”Mislim da inače srpski narod u BiH i srpski narod općenito treba pronaći snagu da se suoči s istinom jer mnogo puta je i taj narod bio izložen zločinima, i neka krene od sebe da razumije druge…”

Izetbegović u Potočarima, Foto: N1

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je danas u Srebrenici da srpski narod u BiH i srpski narod općenito treba da se suoči s istinom.

Naglasio je da svi trebaju da se suoče s istinom.

”Mislim da inače srpski narod u BiH i srpski narod općenito treba pronaći snagu da se suoči s istinom jer mnogo puta je i taj narod bio izložen zločinima, i neka krene od sebe da razumije druge. To je jedini put, da se svi suočimo s onim što se desilo, jedino na istini možemo napraviti neke nove odnose u Srebrenici”, poručio je Izetbegović.

Potom je govoreći na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici kazao kako su pravda i pomirenje jedini put prema zajedničkoj budućnosti, te da se od toga ne smije odustati.

U Potočarima je danas, podsjećamo, ukopana 71 žrtva genocida čija su tijela pronađena u masovnim grobnicama i obilježena 22. godišnjica od ovog strašnog zločina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo