Petak, 25 lipnja, 2021

Bakir Izetbegović: Najoštrije osuđujemo izjave Radončića

Nemojte propustiti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se večeras medijima nakon održane sjednice Kolegija SDA te govorio u vezi svjedočenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Radončić, svjedok Tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija, pred Osnovnim sudom u Prištini je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti.

“Kolegij SDA je razmatrao izjave Radončića na sudu na Kosovu te iste najoštrije osudio. Kolegij SDA smatra da bi koalicija SDA-SBB trebala opstati bez obzira na odnose Izetbegović – Radončić. Nećemo ostati nijemi ni dužni kada se izreknu neistine o SDA ni Aliji Izetbegtoviću. Sud vjeruje samo činjenicama koje je utvrdio van razumne sumnje. Neka mafija je imala razlog da ukloni Ramiza Delalića Ćelu, a koja je to mafija i ko su te osobe saznat ćemo za nekoliko mjeseci”, kazao je Bakir Izetbegović.

“Mi imamo hladne službene odnose i to će tako ostati. To ne bi trebalo spriječiti stranke da rade ono što je dobro za državu. Bilo bi dobro, ako se tu šta da pojasniti, da pojasni”, kazao je Izetbegović.

Kolegij SDA je ponovio ranije zahtjeve da se ponište izbori u Srebrenici i Stocu zbog, kako su naveli, povreda izbornog procesa.

Data je puna podrška Denisu Zvizdiću i Fadilu Novaliću.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo