Utorak, 18 svibnja, 2021

Bakir Izetbegović o rahmetli ocu Aliji: “Mislio sam da će mi više nedostajati”

Nemojte propustiti

Tokom razgovora osvrnuo se i na svog oca Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovnog komadanta Armije RBiH

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA), bio je gost novog izdanja emisije Ognjena zemlja koju vodi i uređuje Ognjen Blagojević, a koja je emitovana sinoć u programu TV1.

U nesvakidašnjem i opuštenom razgovoru sa Blagojevićem, otkrio je šta se to krije ispod većinom ozbiljne, zabrinute i ljutite vanjštine, iako tvrdi da nije siguran da ostavlja baš takav utisak.

Foto: Screenshot

Tokom razgovora osvrnuo se i na svog oca Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovnog komadanta Armije RBiH tokom agresije na BiH u periodu od 1992. do 1995. godine, kao i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

Mislio je, kaže, da će mu otac više nedostajati, a dan kad je preselio, podsjeća ga na pomiješane emocije.

“To je bila mješavina tuge što ga više nema, a i ponosa nekog što je čovjek završio na jedan dobar način ono što je radio. Ja sam tako osjećao. Borio se sa svime, na kraju krajeva, s tom bolešću. Bio je insan u tome svemu, bio je čovjek”, prisjeća se Izetbegović, prenosi Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo