Utorak, 18 svibnja, 2021

Bakir Izetbegović tvrdi: Afera “Respiratori” je prenapuhana, a zdravstveni sistem u Sarajevu je poput evropskog

Autor:Okanal

Nemojte propustiti

– Nabavit ćemo vakcine. Riješit će se stvar. Mortalitet u Sarajevu recimo, gdje je najveći napad, je niži nego prosječno u Evropi. Zdravstveni sistem u Sarajevu je poput Evropskog, kaže Izetbegović.

U intervjuu za O kanal, lider SDA Bakir Izetbegović je govorio o svojim očekivanjima od predstojećih Općih izbora 2022. godine, nakon svih afera koje se dovode u vezu sa SDA.

– Daleko je to. Imamo mi još dobro da se iznosamo sa ovom situacijom prije toga, da pokušamo riješiti neke stvari. Mislim da ćemo doći do vakcina, mislim da će se pokazati da je ova afera respiratori prenapuhana. Da će te sve stvari polako da splasnu. A onda ćemo imati brojke. Po tim brojkama će se pokazati da Novalićeva vlada uopšte nije radila loš posao.

– Naravno da je problem kada imate 13 hiljada ljudi koji su ostali bez posla. U Americi je 30 miliona ostalo bez posla, u Njemačkoj par miliona. Ne možete imati udar cunamija COVID-a a da neke štete ne pretrpite. Nije došlo do ekonomske agonije u ovoj zemlji, kako su govorili. Mi se nosimo s time. Nabavit ćemo vakcine. Riješit će se stvar. Mortalitet u Sarajevu recimo, gdje je najveći napad, je niži nego prosječno u Evropi. Zdravstveni sistem u Sarajevu je poput Evropskog, kaže Izetbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo