Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Bakir Izetbegović: Izbacivanje SDA iz vlasti će sigurno imati svoje posljedice

Preporučeno

Smatra da “Osmorka” kako je naveo, trčkara za HDZ-om u nastojanju da formira vlast i da to nije ono što su očekivali oni koji su glasali za “Osmorku”.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je u Sarajevu komentirao formiranje vlasti, najavu osam stranaka da će potpisati sporazum sa HDZ-om u nastojanju da izbjegnu SDA.

– Pa vidjet ćemo kako će se to sve zajedno završiti. SDA je pobdjednička stranka, pogledajte sve liste, za državni, federalni Parlament, kantone, SDA je prva, duplo jača od sljedeće najjače stranke iz probosanskog fronta. Nije put, nije odgovor, nije uredu izbacivati bazičnu stranku iz vlasti u BiH. To će sigurno imati svoje posljedice.

Upravo se čita:  Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: "Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne"

I nije pitanje i riječ o izbacivanju SDA, strukture političara iz SDA, nego izbacivanje volje jezgra patriotskog u Bosni i Hercegovini koje SDA predstavlja i svega onoga što je SDA radila za državu – poručio je Izetbegović.

Smatra da “Osmorka” kako je naveo, trčkara za HDZ-om u nastojanju da formira vlast i da to nije ono što su očekivali oni koji su glasali za “Osmorku”.

Upravo se čita:  Dodik: Ako bi Trump opet pobijedio, ja bih proglasio nezavisnost RS-a

– Ovo trčkaranje “Osmorke” za HDZ-om vrijeđa građane, patriote – kazao je Izetbegović.
Govoreći o dolasku komesara Varhelyija u Bosnu i Hercegovinu sljedeće sedmice, izjavio je da je simboličan korak to što je preporučeno da Bosna i Hercegovina dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Podsjeća da Bosna i Hercegovina nije ispunila sve uvjete da bi dobila taj status, ali očekuje da će do kraja godine ipak dobiti taj status.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo