Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Balašević tri godine nakon rata održao koncert u Sarajevu: Ako su oni mogli biti na nišanu pet godina, mogu i ja dva dana

Nemojte propustiti

Danas je u 67. godini života umro Đorđe Balašević. Veliki kantautor, osim po pjesmama, poznat je po svojim antiratnim stavovima i žestokoj kritici srbijanskog režima na čelu sa Slobodanom Miloševićem koji je izvršio agresiju na BiH.

Tako je 1998. godine Balašević održao jedan od najznačajnijih koncerata svoje karijere. Nepune tri godine nakon završetka agresije, Balašević je zakazao koncert u Sarajevu.

Srbijanski mediji su divljali i brujali da se na njega sprema atentat, ali njegova publika iz svih dijelova BiH se autobusima uputila u glavni grad BiH. Krenuti iz razrušenog Mostara, recimo, u Sarajevo te godine je bilo ravno ludosti te su mnogi mladi ljudi sakrivali od roditelja kamo zapravo idu. Bio je to jedan od najemotivnijih koncerata u njegovoj karijeri.

Imao je poruku i za one koji su govorili da mu se sprema atentat, a možete je pogledati u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo