Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Balkanci pokušali opljačkati zlatarnu u Njemačkoj pa im se džip zaglavio u izlogu: Srbijanac uhapšen, za Bosancem se traga

Nemojte propustiti

Vozač je sad uhapšen u Mađarskoj, dok se za mlađim saučesnikom i dalje traga.

Četiri mjeseca nakon pokušaja pljačke zlatarnice u Njemačkoj, tamošnja policija je pomoću DNK analize identificirala dvojicu od četvorice pljačkaša – 44-godišnjeg Srbina koji je sada uhićen i 27-godišnjeg državljana BiH za kojim se traga.

Pljačka je izvedena u travnju, tako što je terencem, kojim je upravljao uhapšen Srbin, polomljen izlog zlatarnice, međutim pakleni plan “Pink Pantera”, kako su ih nazvali tamošnji mediji, propao je pošto se džip zaglavio, pa su morali pobjeći bez plijena.

Vozač je sad uhapšen u Mađarskoj, dok se za mlađim saučesnikom i dalje traga. U međuvremenu, nastavlja se potraga za preostalom dvojicom.

Kako prenosi portal radiodresden.de, 44-godišnji Srbin odranije je poznat policiji, pošto je 2017. godine bio umješan u sličnu provalu. Tada je s ukradenim “Audijem” pokušao da provali kroz izlog zlatarnice u jednom kompleksu u Njemačkoj. Ni to što je na autu imao nekakvu vrstu “ovna” za probijanje, nije mu bilo od pomoći jer ni ta provala nije uspjela.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo