Utorak, 19 listopada, 2021

Balotelli napao italijanskog političara zbog rasizma

Nemojte propustiti

Mario Balotelli
Mario Balotelli

Rasizam kao bolna tačka u Italiji izazvao je komentar Marija Balotellija usmjeren ka jednom italijanskom političaru.

Italijanski fudbaler je kritikovao političara Matea Salvinija, sekretara partije Lega Nord koja je oštar protivnik imigracije, koji je nakon meča između Milana i Verone iznio negativan komentar u aluziji na Sulleya Muntarija, piše “Sport“.

“Imigranti koji dođu da vrijedno rade su dobrodošli. S tim u vezi, Muntari slobodno može da se vrati kući.”, pokušao je da bude duhovit Salvini, samo razljutio Marija Balotellija.

Podsjećamo, i sam Balotelli je bio meta pomenutog političara, Balotelli nije propustio priliku da se oglasi povodom najnovijeg komentara.

“Je l ovaj čovjek ozbiljan sa ovim svojim komentarima ili šta? Još je i političar? Olakšaće mi posao na izborima.”, napisao je Balotelli na društvenim mrežama.

Nije se na tome završilo.

“Balotelijev humor je podjednako dobar koliko i njegovo umijeće na terenu. Ljut je što sam kritikovao njegovog druga Muntarija? Sa milionima ljudi koji daju svoj maksimum na terenu ova gospoda bi trebalo da nauče da prihvate kritiku od navijača sa osmjehom. Opusti se Mario!”, uzvratio je političar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo