Subota, 15 svibnja, 2021

Ban Ki-moon 25. i 26. jula u BiH

Nemojte propustiti

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon boravit će u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini 25. i 26. jula. Prvog dana posjete sastat će se u Sarajevu sa članovina Predsjedništva BiH, a nakon toga će se učesnici obratiti novinarima.

Foto: Ilustracija

Slijede njegovi susreti sa članovima kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te obraćanje poslanicima oba doma, kao i sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH,  zamjenikom predsjedavajućeg i ministrom vanjskih poslova.

Ban Ki-moon će 26. jula boraviti u Potočarima gdje će s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem posjetiti Memorijalni centar, položiti vijenac za srebreničke žrtve i upisati se u knjigu žalosti.

Predviđene su izjave novinarima u Memorijalnom centru, kao i obraćanje generalnog sekratara UN-a na pres-konferenciji na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu po povratku iz Potočara.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo