Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Ban Ki-moon 25. i 26. jula u BiH

Nemojte propustiti

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon boravit će u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini 25. i 26. jula. Prvog dana posjete sastat će se u Sarajevu sa članovina Predsjedništva BiH, a nakon toga će se učesnici obratiti novinarima.

Foto: Ilustracija

Slijede njegovi susreti sa članovima kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te obraćanje poslanicima oba doma, kao i sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH,  zamjenikom predsjedavajućeg i ministrom vanjskih poslova.

Ban Ki-moon će 26. jula boraviti u Potočarima gdje će s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem posjetiti Memorijalni centar, položiti vijenac za srebreničke žrtve i upisati se u knjigu žalosti.

Predviđene su izjave novinarima u Memorijalnom centru, kao i obraćanje generalnog sekratara UN-a na pres-konferenciji na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu po povratku iz Potočara.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Višković pozvao mlade da se izjasne hoće li svi pomoć od 100 KM, ili samo nezaposleni

Višković je napomenuo da Vladi nije problem da budu obuhvaćeni svi, te da su sredstva već predviđena rebalansom budžeta...

Možda vas zanima i ovo