Petak, 21 siječnja, 2022

Ban Ki-moon: “Srebrenica je naša pogreška”

Nemojte propustiti

‘Na svojoj pogrešci smo naučili da Ujedinjeni narodi više nikada ne smiju dopustiti takav masakr i takva zlodjela bilo gdje na svijetu.

Foto:Slavko Midzor/PIXSELL Nije Srebrenica jedina naša pogreška. Imali smo ih dosta sredinom 90-tih, tu je i Ruanda. Na tim greškama smo naučili da se takve stvari ne smiju ponoviti’, rekao je Ban Ki-moon odgovarajući na pitanja novinara nakon predavanja u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici u povodom 20. obljetnice hrvatskog članstva u UN-u.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon stigao je u trodnevni posjet Hrvatskoj, u pratnji izaslanstva UN-a koje se sastoji i od zamjenika Glavnog tajnika za politička pitanja Jeffreyja Feltmana te najviše pozicioniranog Hrvata u sustavu UN-a, zaposlenog u rangu pomoćnika Glavnog tajnika za ljudska prava, Ivana Šimonovića.

Po dolasku u Zagreb, Ban je održao predavanje u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici u povodom 20. obljetnice hrvatskog članstva u UN-u, a uslijedit će posjet Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u čast Andrije Štampara, jednog od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i prvog predsjednika Opće skupštine WHO-a u Ženevi 1948. godine, kaže se u priopćenju.

Ban će potom, na poziv hrvatskog predsjednika Josipovića, iz Zagreba iste večeri otputovati na Brijune. Prethodno će se, u prostorijama UN-a u Zagrebu, sastati s osobljem UN-ovih agencija u Hrvatskoj.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo