Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Ban Ki-moon sutra u Sarajevu

Nemojte propustiti

Generalni sekretar UN-a u okviru balkanske turneje dolazi u zvaničnu dvodnevnu posjetu BiH

Foto: ArhivGeneralni sekretar Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon sutra i prekosutra će boraviti u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini tokom koje će posjetiti i Memorijalni centar Srebrenica-Potočari.

Planom posjete predviđen je susret sa članovima Predsjedništva BiH, članovima Kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, susret sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, te sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Generalni sekretar UN-a sutra u popodnevnim satima avionom stiže u Sarajevo. Odmah po dolasku Ki-moon će održati sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem. Potom će uslijediti sastanci sa rukovodstvom oba doma Parlamenta BiH, kao i sa predsjedavajućim Vijeća ministara.

Ki-moon će u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u četvrtak boraviti u Potočarima, nakon čega se vraća u Sarajevu i okončava posjetu BiH.

Generalni sekretar UN-a u BiH dolazi u okviru balkanske turneje tokom koje je posjetio Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Kosovo i Makedoniju.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo