Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Banda džeparoša “pala” u Njemačkoj: Od 8 uhapšenih, 7 je iz Bosne i Hercegovine – Među njima su 4 žene

Nemojte propustiti

Kako nije bilo osnova da zadrže svih osmoro, policija ih je pustila, ali je podnesena krivična prijava.

Inspektori savezne policije u Diseldorfu (Njemačka) priveli su tokom vikenda osam džeparoša, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, u sklopu akcije pojačane kontrole podzemne željeznice.

Naime, u posljednje vrijeme otkriveno je da veća grupa džeparoša operiše po podzemnoj željeznici, ciljajući azijske turiste. Među uhapšenima su državljani BiH starosti između 19 i 46 godina, od kojih su četiri bile žene. Osmi uhapšeni je, takođe, sa područja bivše Jugoslavije.

Džeparoši su, kako su prenijele Nezavisne novine, privedeni baš u momentu kada su opkolili grupu azijskih turista, koji su planirali da se ukrcaju na voz. U opštoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ranac, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu kako pretresa njegov ranac. Inače, nakon privođenja kod nje su pronađeni pasoš 51-godišnjeg Kineza kao i povratna karta za Kinu.

Kako nije bilo osnova da zadrže svih osmoro, policija ih je pustila, ali je podnesena krivična prijava.

Inače, ova banda džeparoša dugo je aktivna na ovom lokalitetu i policija već neko vrijeme traga za njima, jer se, u međuvremenu, javio veći broj oštećenih.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo