Subota, 22 siječnja, 2022

Banja Luka: Pronađeni nekompletni ostaci jednog ljudskog tijela

Nemojte propustiti

U opštini Banja Luka u toku je ekshumacija pod nadzorom istražioca Tužilaštva BiH.

Foto: IlustracijaNa lokaciji jama Smrdeljuša u opštini Banja Luka u toku je ekshumacija, prilikom koje su do sada pronađeni nekompletni ostaci jednog ljudskog tijela.

Pronađeni ostaci će biti prebačeni u JKP Gradska groblja Banja Luka, gdje će biti uzeti uzorci za DNK analizu radi identifikacije i utvrđivanja identiteta žrtve. DNK nalaz ovog tijela radit će se u laboratoriji Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba (ICMP).

Izvršenom ekshumacijom rukovodio je istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Procesu ekshumacije prisustvovali su predstavnici Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba (ICMP), Instituta za traženje nestalih osoba BiH, predstavnici MUP-a RS-a, ljekar sudske medicine, članovi Speleološkog društva „Vertikala“ iz Banja Luke i istražilac Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo