Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Banjalučka glumica magistrirala u devetoj deceniji života

Nemojte propustiti

Banjalučka glumica Dara Stojiljković je dobitnica medalje zasluga za narod, republičke nagrade “Zlatno kolo” za širenje umjetnosti i kulture u BiH i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva. Diplomirala je književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Juče je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci odbranila master rad i to u devetoj deceniji života. Sa Darom Stoljiković u Banjaluci je razgovarala Anđelka Marković.

Stojiljković je glumica, pjesnik i pisac. Godine 1986. je započela studije, a spletom okolnosti je morala odustati pa je odlučila da ih upiše u Banjaluci na Akademiji dramskih umjetnosti, a juče je odbranila magisterij. Napisala je nekoliko knjiga i veći broj pjesama.

Stojiljković je kazala kako na jučerašnjoj odbrani na Akademiji ne pamte da je bio prisutan toliki broj ljudi. “Nisam ni znala da sam omiljena, ali svakako sam veoma društvena, volim ljude i okupljanje”, komentarisala je glumica.

Magistrirala je na temi “Dramsko oblikovanje”.

Na pitanje da li je glumica ili pisac kaže da je oboje podjednako. “Kad vidim da mi je jedna oblast zapuštena, odlazim na drugu tj. ili sam na radiju ili pozorištu ili pravim večeri poezije”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo