Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Banjalučki ljekar prevarama stekao 1,5 miliona KM

Nemojte propustiti

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske dostavili su Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima protiv ljekara B. M. (1954), nastanjenog u Banja Luci, prenosi novinska agencija Patria.

Za B.M. postoji osnov sumnje da je izvršio krivična djela neovlašteno pružanje medicinskih usluga i nedozvoljena trgovina.

On je u periodu od 9. augusta 2010. godine do 10. jula 2013. godine, kao odgovorno lice – direktor pravnog lica, koje je registrovano u Beogradu i pravnog lica koje je registrovano u Banja Luci, sa zdravstvenom ustanovom iz Banja Luke zaključio ugovore i anekse, po osnovu kojih su ta pravna lica pružala medicinske usluge i isporučivala medicinska sredstva, iako je znao da navedena pravna lica nemaju ovlaštenja za pružanje zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

Takođe, pravno lice koje je registrovano u Beogradu nije registrovano u BiH za vršenje djelatnosti prometa medicinskih sredstava na veliko, niti je u BiH osnovalo poslovnu jedinicu koja bi u ime i za račun istog vršila predmetne isporuke, čime se neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom.

Navedenim krivičnim djelima prijavljeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist za pravno lice, registrovano u Beogradu, u ukupnom iznosu od 760.710 KM, te za pravno lice registrovano u Banja Luci u iznosu od 653.543 KM. B.M.  se sumnjiči da je pribavio protivpravnu imovinsku korist za sebe od ukupno 1.414.253 KM, saopćeno je iz MUP-a RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo