Petak, 17 rujna, 2021

Banjaluka: Gradonačelnik Stanivuković odustao od rušenja Kajaka, nema bagera?!

Nemojte propustiti

Stanivuković je nedugo nakon dolaska na čelo Banje Luke započeo obračun sa, kako je on rekao, nelegalno sagrađenim objektima.

Grad Banja Luka je zvanično poništio nabavku radova rušenja bespravno izgrađenih objekata jer niko nije dostavio ponudu u krajnjem roku. Očigledno niko od banjalučkih neimara nema hrabrosti ili želje da to uradi, strahujući da će sebi stvoriti probleme u budućem poslovanju sa drugim institucijama.

Tender je raspisan krajem juna, a rok za prijem ponuda za ovu nabavku vrijednu 75.000 KM bio je 15. juli ove godine, piše Capital.

Podsjetimo, Stanivuković je nedugo nakon dolaska na čelo Banje Luke započeo obračun sa, kako je on rekao, nelegalno sagrađenim objektima.

On je ranije najavio rušenje ugostiteljskih objekata “Kajak terase” i restorana“Agape”, čija je vlasnica Gorica Dodik kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tvrdeći da su nelegalni.

Kada je u pitanju lokal u Radišićevom vlasništvu, za njega je Stanivuković ustvrdio da je sagrađen bez građevinske dozvole.

Ispred „Kajaka“ su se prethodnih nekoliko mjeseci izdešavali brojni performansi počevši od onog gdje je gradonačelnik doveo narod i dovezao bagere pred taj objekat, pa sve do prekopavanja parkinga pred tim lokalom.

Također, interesantno je da je Stanivuković i u aprilu ove godine rekao da se nijedna firma nije prijavila za rušenje „Kajak terase“ , iako je, kako je tvrdio, u jednom trenutku bilo oko 20 prijavljenih firmi, ali kada je trebalo doći do rušenja svi su odustali.

Ipak, krajem juna Gradska uprava raspisuje tender, koji je ovih dana poništen.

Posljednja u nizu informacija vezanih za “Kajak” je ona gdje je gradonačelnik Banjaluke istakao da će rušenje ovog objekta biti izvršeno do kraja godine.

Nadležna gradska inspekcija je naložila rušenje terese, ali je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS poništilo ovo rješenje.

I investitor banjalučkog „Kajaka“ se dva puta žalio istom Ministarstvu, da bi nakon „prepucavanjem“ sa Stanivukovićem, a u odgovoru na njegove optužbe iz Ministarstva saopštili da u rješenju gradske inspekcije stoji da žalba ne odlaže izvršenje, te da ukoliko je gradonačelnik toliko siguran da je rušenje tog objekta zakonito da to i uradi, odnosno da sruši objekat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo