Srijeda, 16 lipnja, 2021

Banjaluka: Uklonjene zasađene dunje i “Davidovo srce”

Nemojte propustiti

Danas je odluka Komunalne policije provedena u djelo. Pripadnici grupe Pravda za Davida i veliki broja Banjalučana ogorčen je ovim postupkom.

Podsjetimo, nadležna Komunalna policija je naložila da se sa mjesta stradanja Davida Dragičevića ukloni spomenik koji je izgradila grupa Pravda za Davida.

“Nalaže se N-N licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta uključujući i dvije sadnice voća sa javne površine u Ulici Gorana Radulovića odmah i najkasnije u roku od 24 sata dostavljanja ovoga rješenja. Ukoliko se ne postupi po naloženom, uklanjanje stvari i drugih predmeta sa javne površine izvršiće se putem trećeg lica o trošku imenovanog, odmah nakon isteka datog roka”, pisalo je u rješenju koje su dobili.

Uklonjeno “Davidovo srce”, Foto: Slobodan Vasković

Danas je odluka komunalne policije provedena u djelo. Pripadnici grupe Pravda za Davida i veliki broja Banjalučana ogorčen je ovim postupkom. Dvije posađene dunje su “iščupane” iz zemlje, srce od cvijeća je ukolnjeno, ali jedan detalj ostavio je u šoku članove grupe Pravda za Davida.

Na drvetu pored ostavljeno je Davidovo srce. Ono nije uklonjeno, ali je polomljeno. Ostalo je tako polomljeno srce da visi na drvetu, a članovi grupe “Pravda za Davida” šokirani su ovim detaljem.

Podsjetimo, dunje su zasađene kao simbol, jedna simbolizira Istinu, a druga Pravdu.

Foto: Slobodan Vasković

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo