Petak, 14 svibnja, 2021

Banjaluka: Zmija ujela dječaka dok se igrao u dvorištu

Nemojte propustiti

Trinaestogodišnjeg dječaka ujela je zmija na Starčevici dok se igrao ispred zgrade, a došla je iz trave koja u blizini zgrada u ulicama Sime Miljuša i Kosovke djevojke dostiže skoro metar visine.

Ilustracija
Ilustracija

To je drugi slučaj ujeda zmije koji se posljednjih dana desio u ovom naselju. Dječak se sa drugarima igrao loptom koja se otkotrljala u travu. Otišao je da je uzme i iz trave ga je ujela zmija.

– Kada je osjetio ugriz dotrčao je kući. Rana je krvarila i odmah smo ga odvezli u Hitnu pomoć gdje je pregledan, a zatim je dobio protivotrovni serum i tetanus i priključen je na infuziju – ispričala je majka ovog dječaka.

Ona kaže da ne znaju koja ga je zmija ujela i da su očajni što se trava u okolini zgrada ne kosi.

U Domu zdravlja kažu da je dječak reagovao brzo, kao i njegovi roditelji, zbog čega nije bilo komplikacija. Kolima Hitne pomoći prebačen je u Klinički centar na dodatni pregled.

– Sve ambulante imaju dovoljne količine seruma i apelujemo na građane da se, ukoliko ih ujede zmija, odmah jave najbližem ljekaru – rekla je portparol Doma zdravlja Dušica Stanković.

U mjesnoj zajednici Starčevica kažu da je prije nekoliko dana još jedan mještanin završio u bolnici zbog ujeda zmije.

– Godinama imamo problema sa nepokošenom travom, jer naše naselje uvijek dolazi posljednje na red za košenje. Apelujemo danima na nadležne, ali niko ne reaguje – požalio se zamjenik predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Đorđe Knežević.

U naselju Lauš u nedjelju je takođe primijećena zmija u ulici Bose Živković, poslije čega je intervenisala ekipa “Eko-bela”.

Mještanka ovog naselja Željka J., koja je toga dana sa djecom šetala u blizini ulice Bose Živković, rekla je da su vidjeli smeđu zmiju od pola metra, najvjerovatnije smuka.

– Zmija je izašla iz trave, sa obale Crkvene, i zavukla se komšijama u cvijeće u dvorištu kuće – rekla je Željka i dodala da je korito Crkvene zapušteno, a trava izuzetno visoka.

U “Eko-belu” su rekli da nisu potpisali ugovor sa gradom o redovnim akcijama uništavanja zmija, zbog čega nemaju obavezu da obilaze naselja, pa reaguju samo po pozivu građana, a sedmično imaju desetak intervencija.

Otežano košenje

Iz firme “Tamaris” obavještavaju da je, zbog kiše, otežano košenje. Tek za nekih sedam dana radnici će pokositi kritične dijelove na Starčevici, jer kako su rekli, moraju raditi po redu.

Izvor: Glas Srpske

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se čuvene Aleksis Karingron iz Dinastije? Evo kako ona danas izgleda

Ovako glumica izgleda 40 godina od emitovanja kultne serije u kojoj se proslavila, a svoj prepoznatljiv izgled zadržala je...

Možda vas zanima i ovo