Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Bankar iz Laktaša prevario vlastitu banku za blizu 4 miliona KM

Nemojte propustiti

Jedan bankar iz Laktaša prevario je banku u kojoj je radio kao savjetnik za blizu četiri miliona KM, jer je samoinicijativno skinuo hipoteku sa jedne nekretnine koja je bila garant banci za kredit koji je dala klijentu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Policija nije objavila ime banke kao ni ime službenika. Iz Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti u Banja Luci otkrili su jedino da su podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv lica O. J. (1983) iz Laktaša, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja odnosno zbog falsifikovanje službene isprave.

Bankar je neovlašteno sačinio dokumentaciju u koju je unio neistinite podatke, samostalno se potpisao u ime drugih odgovornih lica banke i ovjerio ih službenim pečatom banke.

Tu dokumentaciju je dao klijentu, koji je na osnovu nje ubrzo dobio rješenje kojim se briše hipoteka nad nekretninom, prenosi NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo