Subota, 12 lipnja, 2021

Barcelona želi Safeta Sušića za trenera!

Nemojte propustiti

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem, navodno, prema pisanju hrvatskog Jutarnjeg lista, želi da upravo on trenira katalonskog diva.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon što su Nou Camp odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a time out su zatražili Roni Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), dok Hristo Stoičkov još nije saznao da Barça traži trenera, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem, navodi pomenuti list.

Zubizarreta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu, i to u idućih nekoliko dana – potvrdio je Ćalasan.

Tito Vilanova je bivši, Tata Martino je prijatelj i favorit Jorgea Messija, oca Lea Messija, a na horizontu se pojavio i trener, kojega je preporučio Tito Vilanova – Joan Frances Ferrer, za prijatelje Rubi, koji vježba katalonsku Gironu. Svi nabrojeni kandidati nemaju ni približno tako dobre reference kao Safet Pape Sušić.

Pape je bio genijalni igrač PSG-a, sada je jedan od najboljih trenera na području bivše Jugoslavije, preporodio je Bosnu i Hercegovinu i takve preporuke otvaraju čak i vrata Barcelone, piše Jutarnji list.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo