Petak, 3 veljače, 2023

Baščaršijski trg postaje zona s besplatnim bežičnim internetom

Nemojte propustiti

Općina Stari Grad Sarajevo je osigurala besplatno korištenje bežičnog interneta na lokalitetu Baščaršijskog trga građanima i turistima koji posjećuju najuže gradsko jezgro – Baščaršiju.

sarajevo1Korisnicima će biti na raspolaganju i početna stranica sa osnovnim (servisnim) informacijama i dobrodošlicom Općine Stari Grad.

“Radi se o neograničenom broju konekcija. Lokalitet bežičnog interneta obuhvata Baščaršijski plato do tramvajske stanice, do kraja ulice Halači, u Saračima do Teološkog fakulteta i u Bravadžiluku do restorana Bosanska kuća”, rečeno je Feni u Općini Stari Grad.

U Turističko-informativnom punktu u ulici Sarači 18. aprila će biti predstavljen projekt uspostavljanja bežičnog interneta i početne stranice.

Iz Općine Stari Grad poručuju da je ovo samo početak projekta te da je u planu pokrivanje bežićnim internetom i Trga oko sarajevske Katedrale i Trga park At mejdan.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo