Utorak, 27 srpnja, 2021

Baždarević: Ne bih volio izbaciti druga Kataneca u baražu

Nemojte propustiti

“Ne bih volio da se u baražu sastanemo sa Slovenijom, jer bih u tom slučaju svog dobrog druga Srečka Kataneca morao izbaciti u play-offu za Evropsko prvenstvo”, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će biti jedna od osam selekcija koje će u novembru ove godine učestvovati u doigravanju za EURO 2016.

“Svi nekako gledaju da nam je Slovenija idealan protivnik. Blizu su, uvijek smo ih pobjeđivali… Oni su nama najsličniji mentalitetom i fudbalski, itd… Sve je to uredu, ali zaista ne bih volio Slovence, jer izuzetno volim i cijenim njihovog selektora Kataneca sa kojim sam proveo puno sjajnih trenutaka u igračkoj karijeri. Dakle, volio bih izbjeći Sloveniju, jer od srca želim da i oni i mi idemo na Evropsko prvenstvo u Francusku”, rekao je Baždarević.

BiH će u nedjeljnom žrijebu baraža za EURO 2016, zakazanom za nedjelju od 11:20 sati u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu biti u nositelj sa Mađarskom, Švedskom i Ukrajinom, tako da za protivnike u baražu može dobiti Norvešku, Dansku, Republiku Irsku i Sloveniju.

“U svemu tome samo smo sebi najvažniji. Bitno je ponoviti ljudsko i fudbalsko ponašanje kao sa posljednje dvije utakmice (pobjede u kvalifikacijama nad Velsom i Kiprom, op.a.), biti kao i tada veliki radnici na terenu, te ako nam se vrate momci koji su nedostajali sa svim potencijalnim protivnicima možemo igrati i sa razlogom nadati se plasmanu na šampionat u Francusku. Nije da neću razmišljati o protivniku, hoću itekako. Međutim, ako budemo spremni i naši najbolji igrači u formi, mislim da naš protivnik, ko god bio, Danska, Norveška, Irska ili Slovenija onda više oni trebaju razmišljati kako će igrati sa nama. Da sumiram, kvaliteta imamo i u baražu se nikoga ne plašimo”, poručio je Baždarević.

Prve utakmice baraža igrat će se 12., 13. i 14. novembra, a revanši 15., 16. i 17. dana u istom mjesecu ove godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo