Utorak, 28 rujna, 2021

Baždarević: Prosinečkom smo ostavili dobre temelje za nastavak rada

Nemojte propustiti

Mehmed Baždarević, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, prokomentarisao je za Sport1.ba imenovanje Roberta Prosinečkog za novog šefa državnog tima.

Njih dvojica zajedno su igrali u reprezentaciji Jugoslavije. Nekadašnja ”Željina desetka” naglašava kako novi selektor dolazi na posao koji je dobro organizovan.

”Smatram kako smo Prosinečkom ostavili dobre temelje za nastavak rada. Posao je organizovan i to će njemu i stručnom štabu olakšati rad. Po mom sudu, dolaze ozbiljni ljudi koji mogu napraviti ozbiljan iskorak koji smo mi započeli”, kazao je Baždarević za Sport1.ba.

Mehmed je s reprezentacijom BiH stigao do jedinog trofeja u historiji. U Japanu je u junu 2016. godine osvojio Kirin kup. Tada su u presudnim utakmicama forma, a i bioritam bili optimalni. Osim toga, kod nekadašnjeg najboljeg igrača bivše jugoslovenske lige promovisano je mnogo mladih nogometaša koji u budućnosti mogu biti nosioci igre Zmajeva.

”Drago mi je ako ste vi novinari to prepoznali. Trudili smo se da neke stvari poboljšamo i mislim da smo napravili pomak u pojedinim segmentima. Prosinečki će imati jednu grupu mladih nogometaša koji imaju potencijal i vjerujem da će neki od njih napraviti dobre karijere”, kazao je naš sagovornik.

Baždarević podvlači kako je uvijek bio, a bit će i u budućnosti veliki navijač najpopularnije bh. reprezentacije.

”Robertu i njegovim saradnicima želim mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu. Bio sam, a i ostat ću veliki navijač svoje reprezentacije”, dodao je Meša.

Na kraju je imao samo riječi hvale za ”Velikog Žutog”.

”Dugo se poznajemo, igrali smo zajedno u reprezentaciji Juguslavije. Radi se prije svega o velikom čovjeku”, zaključio je Baždarević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ramić podučavao Vukanovića kako se izgovara “Elhamdulillah”, pogledajte kako je to izgledalo

- Molim vas još jedan aplauz za veliku kapitulaciju velikih Srba i patriota – rekao je Vukanović Zanimljivo je bilo...

Možda vas zanima i ovo