Subota, 26 studenoga, 2022

Beba umrla nakon što ju je otac poljubio

Nemojte propustiti

Kaiden McCormick, prijevremeno rođena beba, umro je dva mjeseca nakon rođenja u Velikoj Britaniji zbog otkazivanja više organa. Uzrok iznenadnog pogoršanja stanja bio je očev poljubac.

tragedija-vbDječakov otac, 34-godišnji Carl Maclaren je, naime, imao herpes na usni. On nije ni slutio da virus herpesa kod beba koje su osjetljivog zdravlja poput Kaidena, može dovesti do ozbiljnih komplikacija i fatalnog ishoda.

Prvi znaci bolesti djeteta bili su povišena temperatura i grčevi, da bi u bolnici stanje malog Kaidana potpuno izmaklo kontroli doktora. Roditelji su nakon šest sedmica držanja bebe na aparatima, donijeli najtežu odluku i ugasili mašinu za disanje, piše The Sun.

Prilikom utvrđivanja uzroka smrti, doktori su otkrili da je dječak dobio, inače bezopasan, virus herpesa.

“Carl je nagonski pomjerio ruku ka usnama. Na njima je stajala mala ranica. Kada je poljubio našeg sina, moj muž mu je nesvjesno prenio virus”, priča Marrie-Claire McCormick , dječakova majka.

“Ne krivim Carla. Sve što je on uradio jeste obasipanje Kaidena ljubavlju. Niko nije mogao pretpostaviti da ovako nešto može da se desi- rekla je Marrie-Claire, koja je ponovo trudna.

(The Sun/Avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novi zakon, nova pravila: Dobre vijesti za sve koji žele državljanstvo Njemačke

Ovaj zakon donosi mogućnost da bi ljudi koji već više godina žive u ovoj zemlji trebali lakše postati njemački...

Možda vas zanima i ovo