Petak, 24 ožujka, 2023

Bebi se žurilo: Sandru muž porodio u automobilu, hrabri tata dobio aplauz od doktora

Nemojte propustiti

U nevjerici, ali ispunjeni srećom i zadovoljstvom što je sve prošlo u najboljem redu, sačekali su ekipu Hitne pomoći.

Sandra Mladenović iz Kačareva na pola puta ka porodilištu, na svijet je donijela malog Andriju. U ovom hrabrom podvigu njoj je pomogao suprug koji je u najbitnijem času, kako kaže Sandra, pokazao smirenost i pribranost.

Predivna priča o malom Andriji koji se rodio u ponedjeljak u automobilu na putu ka bolnici iznjedrila je dva heroja. Mamu Sandru i tatu Miloša.

Sandra je ispričala kako je proteklo ovo nevjerovatno iskustvo koje će sigurno pamtiti zauvijek. Bolove je, kako kaže dobila u 22 i 45, nakon čega se odmah uputila ka bolnici sa suprugom.

– Kasno uveče sam dobila bolove i čekala sam da mi pukne vodenjak. To se dogodilo oko 22 i 45 i krenuli smo odmah ka bolnici. Međutim, u putu beba je krenula sama i na svijet došla između 23 i ponoći – kaže Sandra.

Suprugu Milošu je, kaže, odmah alarmirala da stane i da dočeka bebu jer je osjećala da je porođaj krenuo.

– Rekla sam mu da se zaustavi negdje. Polako se zaustavljao i odmah je nazvao hitnu. Oni su bili sa njim na vezi da bi ga usmjeravala šta da radi. Došao je do sjedišta i držao mene, bebu i telefon na ramenu. Ubrzo je dočekao sina na ruke – kaže hrabra mama.

Dodaje da Milošu nije bilo svejedno, ali kada je vidio da mora da je odreaguje bio je smiren i pribran, i odreagovao prirodno.

– Tek poslije je doživio blagi šok. Nije mogao da vjeruje u čemu je uspio – dodaje.

Beba je odmah zaplakala, a Sandra je bebu umotala u pelenu i uzela u naručje.

U nevjerici, ali ispunjeni srećom i zadovoljstvom što je sve prošlo u najboljem redu, sačekali su ekipu Hitne pomoći.

– Sa bebom na grudima sačekali smo nekoliko minuta dolazak ekipe Hitne pomoći. Beba je plakala minut i po, a onda se umirila i samo je gledala u nas – kaže srećna mama.

Ona dodaje da je strah nije nadvladao jer je nakon prvog porođaja bila upoznata sa tim kako treba da se ponaša i šta da radi.

– Kako je sve proteklo u najboljem redu, suprug je dobio aplauz od doktora i ekipe Hitne pomoći uz brojne pohvale za ovaj hrabar čin – istakla je Sandra.

Ovaj dan mladim roditeljima zasigurno će ostati u najljepšem sjećanju, a mali Andrija će ih podsjećati kako su uz veliku ljubav i hrabrost zajedno uspjeli da jedan novi život donesu na svijet, piše Telegraf.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo