Četvrtak, 25 travnja, 2024

Bećirović: Dodik je previše nervozan, preporučio bih mu da se malo relaksira

Preporučeno

– Dodik je previše nervozan, preporučio bih mu da se malo relaksira. Što se tiče Predsjedništva BiH, odluke o tome će donositi Predsjedništvo BiH. On je sada entitetski predsjednik – kazao je Bećirović

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao je u intervjuu za Hayat novi saziv Vijeća ministara.

Da li je novo Vijeće ministara najbolja državna reprezentacija, glasilo je pitanje.

– Ministre u Vijeću ministara odredili su predsjednici stranaka i stranke. To je njihova zona odgovornosti i oni će odgovarati za ta kadrovska rješenja. Lično, moram reći, neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja. Za neka da sam se lično pitao ne bih nikada glasao. Ali, ponavljam, to je zona odgovornosti političkih lidera – rekao je Bećirović.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

U vezi s tim da u sporazumu o formiranju vlasti između stranaka, sada već krnje “Osmorke”, SNSD-a i HDZ-a, nema nigdje stavke o NATO-u, Bećirović je rekao da njega ne obavezuju nikakvi stranački sporazumi, već Ustav i zakoni.

– U Briselu sam se sastao sa generalnim generalom NATO-a i sa ambasadorima. Vrlo jasno sam rekao da je BiH usvojila sve potrebne zakonske i strateške dokumente da se ubrzano kreće prema punopravnom članstvu u NATO savezu. Dakle, ko želi da promijeni taj kurs i strateške ciljeve BiH, on će morati doći u državne organe i predložiti te promjene. Ako se to usvoji onda mogu zastupati tu odluku. Naše članstvo u NATO savezu je jako važno za sve ljude u BiH – kazao je Bećirović.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Neka kadrovska rješenja u javnosti se i njemu zamjeraju a to je prijedlog imena za ambasadore.

– Dodik je previše nervozan, preporučio bih mu da se malo relaksira. Što se tiče Predsjedništva BiH, odluke o tome će donositi Predsjedništvo BiH. On je sada entitetski predsjednik. To uopšte nije njegova tema. Nema on šta da raspravlja o ambasadorima. Ne pada mi na pamet da popuštam kada je riječ o nadležnostima BiH i državnim interesima – istakao je Bećirović za Hayat.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas