Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Bećirović poručio Vučiću: Mir je najvažniji, on se ne gradi riječima već djelima i Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir, a znamo šta je činio

Nemojte propustiti

– Mir je najvažniji, ali se on ne gradi riječima već djelima. I Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir a znamo šta je u stvarnosti činio – poručio je Bećirović

Denis Bećirović je reagovao na Vučićeve stavove koje je srbijanski predsjednik iznio u Donjoj Gradini gdje je prisustvovao komemoraciji povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina.

Između ostalog, Vučić je rekao da se “novi Jasenovci i nove ‘Oluje'” više neće dogoditi srpskom narodu, te da to poručuje “mala, nevelika, ali ponosnija, snažnija, dostojanstvenija Srbija nego što je bila u prethodnih 30 godina”.

U nastavku u cjelosti prenosimo Bećirovićev status na Instagramu, koji je opisao sa “Tri odgovora Vučiću”, prenose Vijesti.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio da cjelokupan srpski narod mora zapamtiti: Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod.

Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta.

Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno…

Zbog ovakvih opasnih teza javno poručujem Vučiću:

1. Mir je najvažniji, ali se on ne gradi riječima već djelima. I Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir a znamo šta je u stvarnosti činio.

2. Dio Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice su Srbija i Bosna i Hercegovina. Vučiću, nauči se da je bh. entitet RS administrativno teritorijalna jedinica u državi Bosni i Hercegovini.

3. Međunarodno javno pravo nije sahranjeno ali je činjenica da ga Srbija flagrantno krši od 1990-ih godina do danas. Vučiću, za početak, počni poštovati presude najviših svjetskih sudova pa onda pričaj o međunarodnom pravu”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo