Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Bećirović poručio Vučiću: Ne živimo u srednjem vijeku, Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena i nedjeljiva država – Ima poruku i za Dodika

Nemojte propustiti

Bećirović kaže da “predjednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku”

Na poruke koje su nakon sastanka u Beogradu uputili Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, oglasio se delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović.

Bećirović kaže da “predjednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku”, pišu Vijesti.ba.

– Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dvije države članice Ujedinjenih nacija – Srbija i Bosna i Hercegovina. Vrijeme je da zvaničnici Srbije prihvate trajnu činjenicu da je Bosna i Hercegovina nezavisna, suverena i nedjeljiva država, navodi Bećirović i dodaje:

– Također, krajnje je vrijeme da Vučić i Dodik prestanu neutemeljeno i jednostrano tumačiti pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine. Za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo