Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Bećirović u Konjicu i Jablanici: Čovićevi planovi su propali i arhivirani

Preporučeno

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se u Konjicu i Jablanici susreo sa članovima i aktivistima stranaka koje podržavaju kandidaturu.

Za vrijeme boravka u ovim hercegovačkim gradovima, dr. Bećirović je razgovarao i sa građanima. Dr. Bećirović je u razgovorima podijelio uvjerenje da su planovi Dragana Čovića podržani od vlasti Republike Hrvatske za uvođenje novih diskriminatornih odredbi u Izborni zakon BiH, koje bi predstavljale uvod u stvaranje trećeg entiteta, poraženi i arhivirani.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

Međutim, naglasio je Bećirović, borba protiv politika koje podrivaju ustavni poredak se nastavlja, a za njen uspjeh je važna podrška prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine u inostranstvu. U tom smislu, pozdravio je novi set sankcija američke administracije koje su po prvi put obuhvatile i visoke dužnosnike HDZ-a BiH, tačnije Marinka Čavaru, predsjedniku Federacije BiH. Dr. Bećirović je istaknuo da se radi o jasnoj poruci i upozorenju svim pojedincima i političkim partijama koje zloupotrebljavaju institucije sistema i priječe demokratski razvoj Bosne i Hercegovine da nastavak takvog djelovanja više neće biti tolerisan.

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas