Srijeda, 28 rujna, 2022

Bećirović u Topčić Polju: Nikada neću povući nijedan potez koji će umanjiti vjerska prava i slobode

Nemojte propustiti

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Topčić Polja. U sadržajnom i prijateljskom dijalogu sa građanima Bećirović je, između ostalog, poručio:

„Nikada kao član Predsjedništva BiH neću povući nijedan potez koji će umanjiti vjerska prava i slobode! Vjerujem da istinski vjernici i duhovnici ne mogu i ne smiju biti nosioci mržnje i uzroci ljudskih tragedija.

Velike religijske objave upućuju na samilost, merhamet, na mir i toleranciju. Ljudi u našoj zemlji moraju uživati sva ljudska prava koja im pripadaju po najvišim evropskim i svjetskim standardima. To znači poštivanje ljudskih prava i sloboda, u skladu s Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima UN-a i Evropske konvencije o ljudskim pravima, bez diskriminacije na osnovi etničke pripadnosti, jezika, vjere, spola, rase, političkog ili drugog mišljenja, socijalnog porijekla, imovine, mjesta rođenja ili nekog drugog statusa“, istaknuo je dr. Bećirović i dodao:

„Uskostranačke interese moramo potisnuti u stranu i služiti državi i njenim građanima. Neću biti član Predsjedništva BiH koji izaziva svađe i raskole, izmišlja i montira afere političkim oponentima. Svoj zadatak vidim u tome da ljude iz različitih političkih stranaka, kao i one koji nisu stranački opredjeljeni, okupljam oko zajedničkih vrijednosti, a ne da ih dijelim oko vještačkih dilema“, zaključio je dr. Bećirović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo