Petak, 22 listopada, 2021

Begova čorba za Guinnessa

Nemojte propustiti

begova-corba-za-guinnessa_1426682268 (1)

To će biti najveća porcija begove čorbe u cilju obaranja Guinnessovog rekorda, a održat će se 17. aprila 2015. godine, u sklopu Konferencije evropskih kuharskih asocijacija i Global Chefs Challenge-a, a u organizaciji Udruženja, i pod pokroviteljstvom WACS-a (Svjetska kuharska asocijacija).

WACS konferencija u Sarajevu sastojat će se od četiri aktivnosti: redovna konferencija, takmičenje Global Chef’s Challenge, prateći sajam ugostiteljstva i turizma, te obaranje Guinnessovog rekorda u spremanju 15.000 porcija tradicionalne Begove čorbe.

– Bosanska kuhinja je čudo, a Begova čorba jedna od najpoznatijih delikatesa. Uz Zlatnu džezvu, Vispakova Begova čorba je brand koji krasi prodajne police širom svijeta u najvećim prodajnim lancima. Osim toga, Vispak sa svojom najvećom džezvom na svijetu već ima iskustvo sa uspostavljanjem Guinnessovog rekorda. Ovu su samo neki od razloga zbog kojih smo odlučili učestvovati u cijelom projektu. Najbolji promotor ljepote ukusa bosanske kuhinje su kuhari. Nadamo se da ćemo svi zajedno i na ovaj način približiti bosansku kuhinju sladokuscima širom svijeta kao zanimljiv i samo Bosancima i Hercegovcima osoben spoj Istoka i Zapada, kontinentalnog i mediteranskog, tradicionalnog i modernog. Ko god je probao nešto od jela sa ovih podneblja, bio je zatečen jednostavnošću i neponovljivošću ukusa. Osim toga, potvrda da naša kuhinja ne ostavlja nikoga ravnodušnim je i uspješan plasman naših brandova iz programa Vispakove “Bosanske kuhinje” u regiji, ali i mnogo dalje – navode iz Vispaka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Savjetnik Milorada Dodika o kritikama od strane visokog predstavnika: Schmidt je fizičko lice koje se predstavlja kao visoki predstavnik

On je naglasio da je “posljednji visoki predstavnik bio sramni Valentin Incko koji je stvorio sve ove probleme u...

Možda vas zanima i ovo