Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Begović: “Igramo za cijelu zemlju i navijače, moramo se vrati u igru za EP”

Nemojte propustiti

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u srijedu okupila u Sarajevu, danas je na stadionu Grbavica obavila treći trening u okviru priprema za kvalifikacijski susret protiv Izraela, 12. juna u Zenici.

Asistent selektora Mehmeda Baždarevića, Dragan Perić uoči početka treninga kazao je da su igrači puni samopouzdanja i vjere u sebe.

”Raspoloženje u na terenu je odlično, startovalo se s punim angažmanom svih igrača i ako ovako nastavimo smatram da neće biti problema. U Sarajevu ćemo raditi uvodne pipremne treninge dok ćemo u Zenici raditi na taktičkom planu” – kazao je Perić.

On je dodao da Stručni stab već duže vrijeme radi analizu igre Izraelaca.

”Sinoć smo ponovo gledali skraćene snimke njihove igre, koji ćemo prezentirati reprezentativcima, ali smo to ostavili za Zenicu” – izjavio je Perić.

Neigranje većine naših igrača u prvim timovima svojih klubova Perić je kometirao kao “manu i prednost”.

”Mi ćemo to pokušati iskoristiti kao prednost, kako bi igrači dobili samopouzanje i još veću želju za igrom i napretkom” – izjavio je Perić.

Odbrambeni igrač Lazija Senad Lulić kazao je, da svi zanaju šta ih očekuje s susretu s Izraelon. U osvrtu na poraz od istog protivnika (0:3), u prvoj utakmici u gostima, Lulić je kazao da naš tim tada nije bio kompletan.

”To je bio naš jedini hendikep. Kad smo svi zdravi i na okupu smatram da možemo igrati protiv svakog. Najbitnije da se dobro pripremimo i budemo svi zdravi, smatram da se ne trebamo plašiti Izraela” – kazao je Lulić.

Golman Asmir Begović je također naglasio da je raposloženje u ekipi dobro i da su prvi treninzi dobro prošli.

”Već danas smo ozbiljnije krenuli s pripremama. Svi se radujemo utkamici protiv Izraela. Biće to o veliki test za nas. Igramo za cijelu zemlju i navijače, moramo se vrati u igru za EP. Što smo dosad uradili u kvalifikacijama nije dovoljno, znamo da možemo bolje. Korak po korak ćemo nastojati da to ispravimo” – kazao je Bagović, prenosi “Fena”.

Reprezentacija će se u Sarajevu pripremati do ponedjeljka kada putuje u Zenicu gdje će nastaviti s pripremama. Tokom boravka u glavnom gradu BiH, u petak će obaviti još dva treninga. Zbog dolaska pape Franje u BiH promijenjen je i plan priprema te su igračima dati slobodni dani u subotu i nedjelju.

Susret BiH – Izrael igra se 12. juna na stadionu “Bilino polje” u Zenici u 20 sati i 45 minuta.

Nakon pet odigranih kola BiH zauzima pretposljednje mjesto u grupi B s pet bodova. Belgija i Vels imaju po 11, Izrael devet, Kipar šest, dok je posljednja Andora bez bodova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo