Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Begović novi ambasador Specijalne Olimpijade za BiH

Nemojte propustiti

Golman bosanskohercegovačke nogometne selekcije Asmir Begović od danas je ambasador Specijalne Olimpijade za BiH.

news_2013_Juni_asmir_begovic_aa4_301886038

Potpisivanjem ugovora s predsjednikom Specijalne Olimpijade za BiH Enverom Ćosićkićem funkcija je ozvaničena.

– Trudit ću se da ih predstavljam na najbolji mogući način – akcentirao je Begović danas u zavodu Mjedenica u Sarajevu tokom potpisivanja ugovora.

Naglasio je da će mu jedan od ciljeva u budućnosti biti inkluzija osoba s teškoćama u društvo.

Razlog prihvatanja funkcije je i slabo razvijena svijest kod bh. građana kad je u pitanju uticaj sporta kod osoba s invaliditetom, pogotovo kod osoba s intelektualnim nedostatcima.

– Upravo zbog toga sam se odlučio prihvatiti poziv Specijalne olimpijade, jer nam je želja da zajedničkim snagama pokažemo kako je sport važna aktivnost kod osoba s invaliditetom – podcrtao je.

Sretan je, kaže, zbog svoje nove funkcije, a posebno ga je dojmila zakletva Specijalne olimpijade ”Dozvoli mi da pobijedim, a ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u tom nastojanju”.

– Begović je po svim mjerilima pravi čovjek koji može predstavljati djecu s intelektualnim teškoćama – kazao je Ćosićkić.

Zadovoljstvo predstavnicima Specijalne olimpijade predstavlja, navode, i to što je Begović vrhunski sportista, ali i sjajan čovjek te smatraju da će zajedničkim snagama doprinijeti uključivanju osoba s invaliditetom u društvene tokove zajednice.

Begović je djeci u zavodu Mjedenica omogućio i jednosatno druženje, koje je početak realizacije aktivnosti koje su planirane u sklopu imenovanja Begovića na ovu funkciju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo