Utorak, 28 rujna, 2021

Bekan odgovorio Durakoviću: Nisu tačne Ćamilove tvrdnje da sam SNSD u prodao biračke odbore

Nemojte propustiti

Amer Bekan je pozvao Ćamila Durakovića da javno objavi navodne poruke “Srbina s kojim se dopisivao”.

Amer Bekan, predsjednik Prve stranke, odgovorio je na optužbe bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, napominjući da nisu tačne tvrdnje da je Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) prodao biračke odbore.

“Možda bi mu klevetu i oprostio jer mogu shvatiti da očajnički pokušava prikriti da se pristao ponovo podvući pod skute ‘mrske mu SDA’ bez koje je postao politički impotentan. Ne plašim se ja crtanja mete na mom čelu, ali ne mogu i neću nikome dozvoliti da mi zbog sitnog političkog interesa ugrožava sigurnost porodice. Sa Ćamilom ću se lično obračunati, ljudski i dostajenstveno, na sudu, a politički sam ga očigledno već nasekirao”, stoji u odgovoru Bekana.

Navodi kako nisu tačne Ćamilove tvrdnje da je SNSD-u prodao biračke odbore u Srebrenici.

“Njegov je problem što novi politički subjekti sužavaju prostor za njegove i manipulacije drugih ‘bošnjačkih dušebrižnika’ koji osim vlastitog nikada nisu vidjeli drugi politički interes u Srebrenici. Moj problem je što Durakoviću nisam ispunio želju da budem dio njegovog plana za krađu glasova unutar liste na kojoj se nalazi i njegovo ime. U tome mu pomažu njegovi ‘prijatelji’ iz SNSD-a, pa se valjda kroz napade na druge valja unaprijed opravdati pred SDA iz koje mu još trebaju halaliti i prijetnje oružjem jer nije dobio podršku da se kandiduje za načelnika”, navodi Bekan.

Pozvao je Ćamila Durakovića da javno objavi navodne poruke “Srbina s kojim se dopisivao”.

“Ja tvrdim da tamo nema mog ni imena Prve stranke. Bilo bi dobro i da objasni zašto se uopšte dopisivao s tim Srbinom. Možda je u pitanju trgovina srpskim mjestima u biračkim odborima u dijelovima Srebrenice gdje žive samo Bošnjaci. Ako je tako, onda je novi projekat ‘bošnjačkog jedinstva’ već propao, mada ja sumnjam da iskreno i postoji. Odgovorno tvrdim da ja lično, a ni Prva stranka ni jednim potezom nismo radili ništa što bi bilo isključivo u interesu pojedinaca”, stoji u odgovoru.

Ćamil Duraković optužio Amera Bekana da je prodao SNSD-u mjesta u biračkim odborima u Srebrenici. Optužio je da bošnjački mešetari kojima ništa nije sveto moraju naučiti da postoje i oni koji se neće povući na prve prijetnje i ucjene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo