Subota, 18 rujna, 2021

Beograd brani sve skupove 11. jula?

Nemojte propustiti

Policija Srbije bi iz sigurnosnih razloga mogla zabraniti sve skupove vezane za Srebrenicu koji su zakazani za 11. juli, a hoće li to provesti u djelo, kako su istakli mediji ove susjedne države, znat će se sutra.

Okupljanje ispred Narodne skupštine u znak sjećanja na Srebrenicu za taj dan najavila je grupa nevladinih organizacija, ali najavljen je i kontraskup nacionalističkih organizacija, pa se strahuje od sukoba.

559d398d-98d8-4702-bfa0-4fd50a0a0a64-dusan-masic2

Mašić: Ozbiljne prijetnje

Mašić: Ozbiljne prijetnje

Među NVO su „Inicijativa mladih za ljudska prava“, „Fond za humanitarno pravo“ i „Žene u crnom“, koje namjeravaju provesti inicijativu #sedamhiljada beogradskog novinara Dušana Mašića. Plan je da 7.000 ljudi legne ispred republičkog parlamenta u Beogradu, što bi trebalo simbolizirati srebreničke žrtve.

Za to vrijeme predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović u otvorenom pismu pozvao je sve Srbijance da dođu ispred Skupštine Srbije 11. jula u 11 sati i odaju počast srebreničkim žrtvama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo