Srijeda, 8 prosinca, 2021

Beograd: Organizatori Paradu ponosa najavili za subotu

Nemojte propustiti

Parada ponosa biće održana u subotu, 28. septembra, u parku Manjež u Beogradu, najavili su danas predstavnici LGBT populacije.

Aktivista Goran Miletić rekao je na konferenciji za novinare da će poslije okupljanja biti organizovana šetnja tokom koje će učesnici proći Nemanjinom, Kneza Miloša i Masarikovom ulicom te nazad do parka Manjež.

On je rekao da su organizatori okupljanje u praku i šetnju ulicama prijavili MUP-u Srbije, ali da još ne znaju da li će policija iz bezbjednosnih razloga zabraniti paradu.

Ulazak u park Manjež biće moguć isključivo od 9 do 10 sati na punktovima na kojima će se vršiti provjera – Trg Slavija, iz pravca Nemanjine ulice i kod restorana London, na uglu ulica Kneza Miloša i kralja Milana.

Organizatori su preporučili potencijalnim učesnicima da na skup dođu javnim prevozom ili pješice i da ne dolaze u odjeći upadljivih boja ili sa obilježjima LGBT pokreta.

Početak parade zakazan je za 10 sati.

Pokret Dveri najavio je za subotu, 28. septembra, protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, a za sutra “porodičnu šetnju” u centru grada.

Ilustracija
Ilustracija

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo