Utorak, 15 lipnja, 2021

Berlin traži bolničare, medicinske sestre,električare…

Nemojte propustiti

Lani je Njemačka olakšala dobivanje radne dozvole za visokostručnu radnu snagu. Ako ste završili medicinsku ili elektotehničku školu, nemate posla i želite dobro zaraditi, onda je ovo dobra prilika za vas.

Berlin je objavio popis poslova koje namjerava ponuditi i radnicima izvan Europske unije, utirući tako put selektivnoj imigraciji.

Popis traženih poslova njemačka je vlada sastavila u suradnji s Agencijom za zapošljavanje, a odnose se na radnike sa srednjom stručnom spremom – električare, medicinske sestre te bolničare u staračkim domovima, javio je HRT.

Lani je Njemačka olakšala dobivanje radne dozvole za visokostručnu radnu snagu.

Za ovaj posao neophodno je da imate nostrificiranu diplomu i certifikat da poznajete njemački jezik. Prema pisanju portala pressing.ba, ovih dana je prava navala u Geteovom institutu, gdje mladi usavršavaju njemački jezik, kako bi što lakše položili ispit i dobili priliku da se zaposle u Njemačkoj.

negovateljice

Zbog niske nezaposlenosti i starenja stanovništva, Njemačkoj nedostaje kvalificirane radne snage koju pokušava privući iz susjednih europskih zemalja, ali sve više i iz onih udaljenijih.

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) pokazala je u februaru u jednoj studiji da Njemačka nije dovoljno otvorena za zapošljavanje strane radne snage, osobito one bez visoke stručne spreme, kako bi na svojem tržištu rada ublažila negativan utjecaj starenja stanovništva.

(A.J./Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo