Petak, 23 travnja, 2021

Berlusconi: Napuštanje eurozone je neminovnost

Nemojte propustiti

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je danas da će neke zemlje možda biti prisiljene da napuste evrozonu ukoliko Evropska centralna banka, u krajnjem slučaju, ne postane kreditor za eurozonu.

silvio

“Evro je slaba valuta jer nema iza sebe centralnu banku koja će je podržati”, rekao je Berluskoni onlajn izdanju lista “Korijere dela sera”.

On je dodao da ako se nastavi tako da evro nema banku da garantuje vladine obveznice i nije spremna da štampa novac onda će neke zemlje biti prisiljene da se vrate svojoj nacionalnoj valuti, prenio je Reuters.

Berlusconi je ranije izjavio da ukoliko Njemačka ne pristane da ECB bude prava centralna banka, ako ne dođe do sniženja kamatnih stopa, mnoge zemlje biće primorane da napuste evro i vrate se sopstvenoj valuti kako bi zadržale konkurentnost.

Ovaj 76-godišnji medijski tajkun je i u prošlosti davao slične izjave o mogućnosti da Italija, ili čak Njemačka, napusti evro, ali je svoje tvrdnje često kasnije ispravljao.
(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo