Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Beskućnik ukrao vegetu i suho meso, sada mora 8 mjeseci u zatvor

Autor:Danica.hr

Nemojte propustiti

Županijski sud odbio je njegovu žalbu jer je i ranije osuđivan za krađe. Osim toga, priznao je kako je vegetu namjeravao prodati susjedi. To što je vratio otuđene stvari ne amnestira ga odgovornosti za kazneno djelo krađe.

Beskućnik Nenad u Hrvatskoj pravomoćno je osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog krađe vegete i suhomesnatih proizvoda iz trgovine “Spar”. Dobio je osam mjeseci zatvora, piše Danica.hr.

Kako je presuda ovih dana postala pravomoćna, uskoro će se morati javiti na odsluženje kazne. Osim toga, ima zabranu približavanja svim trgovinama “Spara” na području Zagreba idućih 20 mjeseci.

Nenad se na nepravomoćnu presudu žalio jer je riječ o sitnim krađama s izrazito malom vrijednošću otuđenih proizvoda. Osim toga, podsjeća da su proizvodi odmah vraćeni “Sparu”.

Kaže kako je beskućnik i nezaposlen te mu je smiješno da je dobio čak osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Županijski sud odbio je njegovu žalbu jer je i ranije osuđivan za krađe. Osim toga, priznao je kako je vegetu namjeravao prodati susjedi. To što je vratio otuđene stvari ne amnestira ga odgovornosti za kazneno djelo krađe.

– Na taj način si očito osigurava egzistenciju, jer je nezaposlen i bez vlastitih prihoda”, navodi se u presudi Županijskog suda koji zaključuje kako je bezuvjetni zatvor primjerena kazna – prenosi Danica.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo