Srijeda, 14 travnja, 2021

Bešlagić u svom stilu komentarisao epidemiološku situaciju u BiH: Mi jednostavno čovjeku stavimo ruku, vidimo ima li temperaturu; Ne dižemo paniku

Nemojte propustiti

U Hrvatskoj su svi posvađani oko toga jesu li za ili protiv mjera, a cijela Evropa raspravlja o epidemiji, koroni, virusima, sojevima, brojevima i mjerama. No, u Bosni i Hercegovini je situacija nešto drugačija te, kako izvještava RTL Direkt, u našoj zemlji su otvorena skijališta, hoteli, restorani, barovi, kafići, korone kao da nema i kao da je nikad nije bilo.

Stanje bolje nego u Hrvatskoj, a BiH je jedina zemlja u Evropi koja na graničnim prijelazima ne traži nikakav dokaz i nikakav test da niste zaraženi. I čovjek bi sad očekivao da zbog toga u BiH vlada epidemiološki haos, međutim stanje u BiH je izgleda bolje nego u Hrvatskoj, konstatovao je Zoran Šprac, urednik i voditelj.

U istoj emisiji popularni bh. pozorišni i filmski glumac Enis Bešlagić iz Sarajeva je za RTL Direkt u svom stilu prokomentarisao epidemiološku situaciju u BiH navodeći kako je Bosna i Hercegovina opuštena po pitanju COVID-a.

Na pitanje voditelja kakva je situacija sa koronom u BiH, Bešlagić je nakon kraće pauze izjavio da je situacija komplicirana, ali da su ljudi u BiH naučili da žive i sa gorim pandemijama, gorim pošastima, gorim virusima, šovinizmima… pa im ne treba puno da budu sretni.

Među onim što je zabranjeno u vrijeme epidemije, Bešlagić je kazao da je i dalje zabranjeno sjesti pijan za volan, imati četiri žene jer su to i dalje zabane koje su na snazi, ali da je tu i zabrana kretanja.

Oko testiranja, odnosno da li se građani testiraju na koronu, kojim testovima, Bešlagić je izjavio.

– Jel’ vi to provocirate? Normalno da testirano, samo mi štedimo testove. Nedavno smo u Odžaku imali… preko sedam testova, ali mi štedimo testove.

– Mi jednostavno čovjeku stavimo ruku, vidimo ima li temperaturu ili nema. Mi ne dižemo paniku. On ako je izgubio čulo okusa, mirisa, mi znamo da ima koronu. Šta ćeš ga testirati? Čak više nemamo ni alkotestova, ni testova na trudnoću…

Pogledajte cijeli razgovor:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Lažete, gospodine Janša…”: Europarlamentarka Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o "non-paperu" o Bosni...

Možda vas zanima i ovo