Subota, 12 lipnja, 2021

Besplatan pregled kože u Laktašima

Nemojte propustiti

U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt će organizovati besplatne preglede kože u Laktašima na kompleksu otvorenih bazena, 13.7.2013. godine od 12:00 do 17:00 sati.

dermatolog1Za sve posjetioce bazena osim pregleda kože kod dermatologa, dm je pripremio i zabavni program u sklopu kojeg će se održati aerobik u vodi te kutak za najmlađe u kojem će se mališani družiti sa klovnom i na zabavan način naučiti kako zaštiti kožu od sunca.

“Cilj provođenja ove aktivnosti je da preventivno djelujemo, informišemo i educiramo građane o važnosti redovnih pregleda kože. Ovo je druga godina zaredom kako provodimo društveno odgovornu kampanju ‘Djeca sunca’ jer s ovom kampanjom želimo ukazati na značaj pravilne zaštite kože od UV zraka. U kutku za najmlađe, mališani će imati priliku da se na zabavan način upoznaju s opasnostima koje donosi izlaganje suncu bez adekvatne zaštite kože”, kazala je Admira Isaković, voditeljica odjela Nabava i Marketing kompanije dm drogerie markt.
Ključ uspješnog liječenja melanoma je u ranom otkrivanju te Svjetska zdravstvena organizacija ističe četiri glavna simptoma pri promjeni mladeža i transformaciji u melanom, poznata kao ABCDE simptomi: Assymetry (asimetrija), Border (rubovi), Color (boja), Diametar (promjer) te Elevation (uzdignuće). Tokom cijele godine potrebno je redovno pregledati kožu i mladeže te ukoliko se uoči sumnjiva promjena važno je odmah reagovati i potražiti savjet dermatologa.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo