Četvrtak, 29 srpnja, 2021

“Besplatna” masaža naivnog penzionera koštala 1.000 KM

Nemojte propustiti

Lažna maserka prevarila je u četvrtak Banjalučanina Nikolu Osmana (76), ukravši mu 1.000 maraka iz novčanika nakon što ga je uvjerila da mu proda masažer i besplatno ga izmasira u njegovom stanu u Knežopoljskoj ulici.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka saopćio je da se lažna maserka predstavila kao zastupnik koji prodaje medicinske aparate za masaže, piše Dnevni avaz.

Krivično djelo okvalificirano je kao krađa, o čemu je upoznat i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naredio daljnju potragu za prevarantkinjom.

Ojađeni Osman ispričao je novinarima da se sve dogodilo u četvrtak ujutro, kada mu je žena od skoro 35 godina, kratke tamne kose i srednje visine, pozvonila na vrata i predstavila se kao maserka koja besplatno masira i prodaje aparate za masiranje.

– Pozvonila mi je na vrata u 9.30 sati. Otvorio sam i vidio tu ženu. Kada mi je ponudila da kupim masažer, rekao sam da me to ne interesira. Ona je nastavila uporno da insistira na tome da uđe i izmasira me. Dok sam stajao neodlučan, ona je nekako uspjela ući i nagovoriti me da kupim masažer, koji košta 100 maraka. Nakon što sam otišao po novac i platio joj masažer, ponudila je da me izmasira. Otišli smo u sobu, legao sam na krevet, a novčanik sam stavio u džep hlača. Tada mi je rekla: “Ma šta će ti tu novčanik, ostavi ga slobodno na sto.” Izvadio sam ga i stavio na policu ispod stola – ispričao je Osman.

Poslije kraće masaže, prevrantkinja mu je kazala da ode u kuhinju još desetak minuta radi bolje cirkulacije. Krenvuši iz sobe, kako Osman tvrdi, vidio je da ona oklijeva izaći iz stana. Rekao joj je da ide ispred njega, ali je ona ostala iza njega i tada mu ukrala pare iz novčanika. Kada je shvatio šta se dogodilo, obavijestio je policiju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izvještavanje HRT-a: Dragan Čović ponovo “član Predsjedništva BiH”

Na isti način je HRT potpisao Dragana Čovića ranije, iako se ne nalazi na funkciji člana Predsjedništva BiH Nakon što...

Možda vas zanima i ovo