Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Besplatno školovanje za 40 nezaposlenih u BiH

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je javni poziv nezaposlenim licima da se prijave za program obuke prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih.

Na ovaj konkurs mogu da se prijave svi nezaposleni koji se nalaze na evidenciji Službe i imaju minimum šest mjeseci radnog iskustva.

Poziv je postavljen 13. januara i ostaje otvoren 7 dana.

Zainteresovani mogu izabrati školovanje na nekoj od obrazovnih ustanova sa kojima Služba ima saradnju. ITAcademy i BusinessAcademy u okviru ovog programa nude čak jednogodišnje školovanje u oblasti IT-ja i biznisa. Za više informacija o programima ovih ustanova pozvati broj telefona 033 788 526.

Za konkurisanje je neophodna slijedeća dokumentacija: kopija lične karte, potvrda sa evidencije Službe, ovjeren nastavni plan školovanja koje ste odabrali, predračun obrazovne ustanove za izabrani program školovanja, i ispunjen prijavni zahtjev Službe, a sve potrebne dokumente treba odnijeti na adresu Zavoda u Ulici Đoke Mazalića 3,71000, Sarajevo.

Za realizaciju navedenog programa planirano je 120.000 KM za ukupno 40 nezaposlenih osoba.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snijeg na pojedinim dionicama u BiH, neodgovorni vozači prave zastoje zbog neposjedovanja opreme

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme, odnosno lanaca kako ne bi došlo do obustavljanja saobraćaja i...

Možda vas zanima i ovo