Subota, 15 svibnja, 2021

Bez gužvi na biračkim mjestima u Srebrenici, većina Bošnjaka neće glasati

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

U prvim satima ponovljenih izbora u Srebrenici nema gužvi na biračkim mjestima. Razlog je odluka Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ o bojkotu.

Na ponovljenim izborima u Srebrenici jutros je na vrijeme otvoreno 26 biračkih mjesta. Izbori se neće ponoviti u Kalimanićima i Urisićima te na nepotvrđenom biračkom mjestu. Neće biti angažiran ni mobilni, ali će raditi jedan Covid tim, saopćeno nam je iz Općinske izborne komisije u Srebrenici.

Na glasačkim spiskovima ima 10.002 birača, plus 391, koji su registrirani za lično glasanje. Na glasačkom mjestu u Živinicama upisano je 330 i Gradačcu 105 birača. Za izbore je osigurano 40.000 maraka

Zekerijah Hadžić, član OKI Srebrenica, kaže da neće raditi mobilni tim, ali putem covid tima glasat će 27 građana. Naglašava da je angažovano 84 biračkih članova i 82 zamjenika.

U prvim satima ponovljenih izbora u Srebrenici nema gužvi na biračkim mjestima. Razlog je odluka Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ o bojkotu. Većina Bošnjaka će zbog neponavljanja izbora putem pošte bojkotovati ponovljene izbore u Srebrenici. I na biračkim mjestima malo je bošnjačkih članova, jer su odustali nakon odluke o bojkotu izbora, prenosi “avaz.ba”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo