Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

“Bezbjednosni sektor predali su u ruke Bošnjacima, postavlja se samo pitanje na šta su još spremni”

Nemojte propustiti

Iz PDP-a poručuju kako je “tužno posmatrati SNSD kako gazi preko svega što su rekli, ali da više zabrinjava što to radi stranka koja ima sve poluge vlasti u RS, ali i na nivou Bosne i Hercegovine, zahvaljujući glasovima svojih partnera iz SDA”.

Sve što smo mi iz PDP-a tvrdili više od godinu dana pokazalo se tačnim, navela je portparolka PDP-a Anja Petrović reagujući na objavu NATO-a o statusu Bosne i Hercegovine unutar ovog saveza.

“Kada je postignut dogovor u Predsjedništvu BiH oko tzv. Programa reformi za BiH, rekli smo da je to zapravo samo drugo ime za Nacionalni godišnji plan (ANP) za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP) i sada nam stiže potvrda i iz NATO-a da je BiH zvanično trenutni učesnik MAP-a”, dodala je Petrović.

Ona je dodala da je “tužno posmatrati SNSD kako gazi preko svega što su rekli, ali da više zabrinjava što to radi stranka koja ima sve poluge vlasti u RS, ali i na nivou Bosne i Hercegovine, zahvaljujući glasovima svojih partnera iz SDA”.

“Kada su bili spremni da naprave završni korak ka NATO putu i pogaze Deklaraciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela NSRS, kada su bili spremni da čitav bezbjednosni sektor predaju u ruke Bošnjacima i prećutno dopuste da se Srbima zaposlenim u pojedinim BiH institucijama zabrani praznovanje Dana Republike Srpske, postavlja se samo pitanje na šta su još spremni i šta planiraju uraditi na veleizdajničkom putu ka potpunom ponižavanju i srozavanju ustavne uloge Republike Srpske. Ono što znamo jeste da ćemo mi parlamentarnim, ali i vanparlamentarnim sredstvima učiniti sve da se ovaj pogubni proces zaustavi”, zaključila je Petrović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo